Menü Bezárás

Párkapcsolat teszt.

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  jzoli 4 hónapja telt el.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #204

  jzoli
  Felhasználó

  A párkapcsolat minősége szinte mindannyiunkat foglakoztató téma.
  Bár, folyamatosan arra vágyunk, hogy legyen valaki, akivel boldogan élhetünk, mégis csak keveseknek sikerül. Nagy bizalommal belekezdünk, aztán lassan kiderül, hogy nem is olyan egyszerű alkalmazkodni, elfogadni a másikat olyannak, amilyen.
  Rendelkezem némi tapasztalattal ezen a téren, s arra gondoltam, hogy egy részét megosztom veletek.
  10 évvel a válásom után, visszagondolva rá, már egész másképp láttam, mint annak idején.
  22 évet töltöttem a házasságban. A 2 évtized alatt én is feleségem is sokat változott. Zavarok támadtak a kapcsolatunkban és nem tudtunk vele mit kezdeni… Hát a könnyebbik megoldást választottuk. Elváltunk.
  Pedig csak meg kellett volna beszélnünk a feszültségek okát.
  Tehát az első tanácsom, ha gyűlni kezdenek a konfliktusok, feltétlen szánj rá időt és beszéljetek!
  Hogy könnyebb legyen, adok egy tesztsor, amit mindketten kitölthettek és értékelhetitek a kapcsolatotokat. Aztán a két eredményt összehasonlítva máris benne vagytok a közepében.
  A kérdésekre (mint az iskolában) 1-5 adjatok értéket. Aztán jöhet az átlagolás.

  – Ne lepődj meg, a párod egész másképp fog osztályozni.
  – Ha bármelyik kérdésre egyest adsz, a kapcsolatod menthetetlen.
  – Ha nincs egyes, akkor még van remény, hát kezdjétek kitalálni, melyikőtök, mit, miben tud változni.

  Jöjjenek a kérdések.
  1, Milyen köztetek a kommunikáció? Tudod, a szavakkal ölni is lehet… Tehát a lényeg, milyen gyakran, milyen őszintén tudtok egymással beszélni?
  2, A szó elszáll… A cselekedet megmarad! A második kérdés az, hogy a cselekedeteitekben mennyire nyilvánul meg figyelem a másik iránt? Vannak, akik nem tudják szavakba önteni a szeretetüket, de tetteikkel ezt támasztják alá.
  3, Szesz! Bizony! Kardinális kérdés. Az elhallgatott szenzuális problémák súlyosan aláássák a párkapcsolatot. Ha nem sikerül őszintén megbeszélni és optimális szintre hozni, bizony válás, csalás, szenvedés lesz belőle.
  4, A rokonok. Bizony, a barátainkat megválogathatjuk, a rokonokat nem. A párunkkal, a rokonságát is megkapjuk. Az anyós, a rosszindulatú testvér, az előző házasságból származó gyermek stb, sajnos képes megrontani a jó minőségű párkapcsolatot is. De, ha felismeritek a problémát, közösen megkereshetitek a megoldást is.
  5, Karrier. A munkahelyi problémák, karrier jövedelemszínt is hatással van a párkapcsolat minőségére. Belép a modern világ, amikor sok esetben a nő tartja el a férfit. Vajon van-e rá megoldás?
  6, Spirituális beállítottság. beérünk az Aranykorba! Egyre többen ébredeznek, de rendszerint ezek egyéni folyamatok, s ha párunk még kőkemény materialista, akkor előbb-utóbb megunja, hogy a vasárnapi pörkölt elkészítése helyett, inkább a spiri klubba megy az asszony. ráadásul, rengeteg agymosó spirinek látszó kör is működik, s ah valaki belegyalogol. bizony nehezen szakítható ki onnan.
  Vitaindítónak, szerintem ennyi elég.
  Kíváncsian várom a véleményeiteket, tapasztalataitokat. Talán, mások is okulhatnak belőle.

  0
1 / 1 bejegyzés megtekintése

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.